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Tomato peel (solanum lycopersicum l.) colonization by the endophyte yeast candida guilliermondii (castellani) langeron et guerra

Infante-Luna, Esperanza del-Pilar and Marquinez-Casas, Xavier and Moreno Durán, Gerardo (2012) Tomato peel (solanum lycopersicum l.) colonization by the endophyte yeast candida guilliermondii (castellani) langeron et guerra. Agronomía Colombiana; Vol. 30, núm. 3 (2012); 388-394 Agronomía Colombiana; Vol. 30, núm. 3 (2012); 388-394 2357-3732 0120-9965 .

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Resumen

During the postharvest period, fruits are lost due to attack by phytopathogens and incorrect storage and manipulation. The use of yeasts has been presented as one of the most promising strategies to resolve some of these problems. This research standardized a methodology to study, under controlled conditions, the colonization of the epidermis and subepidermal region of tomato fruit by the yeast Candida guilliermondii. In addition, it determined the path of yeast distribution from histological sections in tissues within 70 hours after inoculation. The results showed that C. guilliermondii is an endophytic yeast capable of entering through the healthy cuticle of ripe tomato fruits and colonizing apoplastic spaces without causing damage to plant tissues. The dynamics of colonization were established during the first 70 hours and the speed of yeast migration into the fruit was estimated at 0.55 μm hour-1.

Tipo de documento:Artículo - Article
Información adicional:© Facultad de Agronomía, Universidad Nacional de Colombia Se autoriza la reproducción y citación del material que aparece en la revista, siempre y cuando se indique de manera explícita: nombre de la revista, nombre del autor(es), año, volumen, número y páginas del artículo fuente. Las ideas y afirmaciones consignadas por los autores están bajo su responsabilidad y no interpretan necesariamente las opiniones y políticas de la Universidad Nacional de Colombia. La mención de productos o firmas comerciales en la revista no implica una recomendación o apoyo por parte de la Universidad ni de la Facultad; el uso de tales productos debe ceñirse a las recomendaciones de las etiquetas.
Palabras clave:Biología, histología vegetal, Microorganismos, evaluación por microscopía óptica, postharvest, histology, apoplast, biocontrol.
Unidad administrativa:Revistas electrónicas UN > Agronomía Colombiana
Código ID:33764
Enviado por : Dirección Nacional de Bibliotecas STECNICO
Enviado el día :01 Julio 2014 10:40
Ultima modificación:06 Junio 2018 10:55
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