Escudo de la República de Colombia
Sistema Nacional de Biliotecas - Repositorio Institucional Universidad Nacional de Colombia Biblioteca Digital - Repositorio Institucional UN Sistema Nacional de Bibliotecas UN

Food loss in a hungry world, a problem?

Martínez Z., Natalia and Menacho P., Zoila and Pachón-Ariza, Fabio (2014) Food loss in a hungry world, a problem? Agronomía Colombiana; Vol. 32, núm. 2 (2014); 283-293 Agronomía Colombiana; Vol. 32, núm. 2 (2014); 283-293 2357-3732 0120-9965 .

Texto completo

[img]
Vista previa
PDF
184kB
[img] Microsoft Word
103kB

URL oficial: http://revistas.unal.edu.co/index.php/agrocol/arti...

Resumen

Mainly in developing countries, food loss and waste is a problem that is difficult to measure. Investigations have been conducted in industrialized countries; however, consistent evidence of how much is really being depleted is limited. The accessible data give the illusion of evidence, but are supported by very restricted facts. In recent years, food waste and loss have gained importance because more than 35% of food is wasted. Nevertheless, with this percentage of food, most of the 800 million people that go hungry every day in the world could be fed. This reflection paper aims to describe the different approaches and meanings of food waste, food loss and food wastage. Similarly, this article identifies the phases of the food supply chain where food is being lost and wasted. Based on the available data, developed and developing countries are compared. It was concluded that, in developed countries, the most important losses are in the consumption phase; in developing countries, the losses take place in the growing and harvesting phase. Changing consumption habits as well as the improvement of cropping and harvesting processes could be an option for reducing this problem, especially in developing countries.

Tipo de documento:Artículo - Article
Información adicional:© Facultad de Agronomía, Universidad Nacional de Colombia Se autoriza la reproducción y citación del material que aparece en la revista, siempre y cuando se indique de manera explícita: nombre de la revista, nombre del autor(es), año, volumen, número y páginas del artículo fuente. Las ideas y afirmaciones consignadas por los autores están bajo su responsabilidad y no interpretan necesariamente las opiniones y políticas de la Universidad Nacional de Colombia. La mención de productos o firmas comerciales en la revista no implica una recomendación o apoyo por parte de la Universidad ni de la Facultad; el uso de tales productos debe ceñirse a las recomendaciones de las etiquetas.
Palabras clave:Discarded food, food shortages, famine, consumption habits., Rural development, economy
Unidad administrativa:Revistas electrónicas UN > Agronomía Colombiana
Código ID:43429
Enviado por : Dirección Nacional de Bibliotecas STECNICO
Enviado el día :11 Oct 2014 09:39
Ultima modificación:11 Oct 2014 09:39
Ultima modificación:11 Oct 2014 09:39
Exportar:Clic aquí
Estadísticas:Clic aquí
Compartir:

Solamente administradores del repositorio: página de control del ítem

Vicerrectoría de Investigación: Número uno en investigación
Indexado por:
Indexado por Scholar Google WorldCat DRIVER Metabiblioteca OAIster BASE BDCOL Registry of Open Access Repositories SNAAC Red de repositorios latinoamericanos eprints Open archives La referencia Tesis latinoamericanas OpenDOAR CLACSO
Este sitio web se ve mejor en Firefox