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Design of Biorefineries for High Value Added Products from Fruits

Dávila Rincón, Javier Andrés (2015) Design of Biorefineries for High Value Added Products from Fruits. Doctorado thesis, Universidad Nacional de Colombia - Sede Manizales.

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Resumen

This research was aimed to evaluate the design of biorefineries from fruits and its wastes. Valuable compounds such as ethanol, xylitol, oil and extracts containing phenolic compounds with antioxidant capacity were obtained using the biorefinery concept. For this purpose, two feedstocks were used, Spent Blackberry Pulp (SBP) (Rubus glaucus benth) and avocado (Persea Americana mill). Additionally, two cases of studies were evaluated, naranjilla waste (Solanum quitoense) and Spent Coffee Grounds SCG. Both, SBP and avocado were chemically characterized found its content of cellulose, hemicellulose, lignin, ash, extractives and valuable compounds such as phenolic compounds and oil. Four biorefineries were designed and evaluated using SBP, avocado, naranjilla waste and SCG for obtaining value added products. and two cases studies. Techno-economic and environmental assessments were developed to the proposed biorefineries. Finally, the results and analyses made allow giving a biorefinery approach based on fruits and its wastes, Resumen: Esta investigación está dirigida a evaluar el diseño de biorefinerias usando frutas y sus residuos. Compuestos con valor agregado como etanol, xylitol, aceites, y extractos con contenidos de compuestos fenolicos y capacidad antioxidante fueron obtenidos bajo el concepto de biorefinería. Por lo cual, dos materias primas fueron usadas, pulpa de mora gastada (SBP) (Rubus glaucus benth) y aguacate (Persea americana mill). Adicionalmente, dos casos de estudio fueron abordados, residuo de lulo (Solanum quitoense) y borra de café (SCG). La pulpa de mora y aguacate fueron quimicamente caracterizados estableciendo su contenido de celulosa, hemicelulosa, lignina, cenizas, extractives y componentes valiosos como compuestos fenolicos y aceites. Cuatro biorefinerias fueron diseñadas y evaluadas a partir de la pulpa de mora, aguacate, residuo de lulo y borra de café para obtener productos con valor agregado. Evaluaciones techno-economicas y ambientales fueron desarrolladas para las biorefineriesas planteadas. Finalmente, los resultados y analisis realizados permiten dar un enfoque de biorefinerias basadas en frutas y sus residuos

Tipo de documento:Tesis/trabajos de grado - Thesis (Doctorado)
Colaborador / Asesor:Cardona Alzate, Carlos Ariel
Información adicional:Thesis submitted in partial fulfillment of the requirements for the degree of: Doctor of Philosophy in Engineering. -- Research line: Chemical and Biotechnological Processes Engineering.
Palabras clave:Biorefineries - design, Fruits, Fruit wastes, Conceptual process design, Valuable compounds, Blackberry, Avocado, Biomass, Biorefinerías - diseño, Frutas, Residuos de frutas, Diseño conceptual de procesos, Compuestos valiosos, Mora, Aguacate, Biomasa
Temática:6 Tecnología (ciencias aplicadas) / Technology
6 Tecnología (ciencias aplicadas) / Technology > 66 Ingeniería química y Tecnologías relacionadas/ Chemical engineering
Unidad administrativa:Sede Manizales > Facultad de Ingeniería y Arquitectura > Departamento de Ingeniería Eléctrica, Electrónica y Computación
Código ID:72366
Enviado por : Biblioteca Digital Universidad Nacional de Colombia - Sede Manizales
Enviado el día :23 May 2019 20:24
Ultima modificación:23 May 2019 20:24
Ultima modificación:23 May 2019 20:24
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